A házigazdák otthon tartották a kupát az első ízben megrendezett Héger Ádám emléktornán

2014. augusztus 05. 08:09:34  nyomtatási kép
Szombaton A DAC Sporttelepen került megrendezésre először, de nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal, Héger Ádám emléke előtt tisztelegve az Ő nevével fémjelzett emléktorna, amely DAC sikerrel zárult. 

A rendezvényen a házigazdák mellett Ádám korábbi Győr-Moson-Sopron Megyei csapata a Lipót SE, és az ESK Ménfőcsanak, valamint a fiatal kapus első egyesületéből, és barátaiból szerveződött csapat vett részt. A torna célja a megemlékezés mellett, a bajnoki és kuparajtra való felkészülés elősegítése. A csapatok egyszer 45. perc játékidőben, egy elődöntő és egy helyosztó mérkőzésen mérhették meg erejüket ezen az igazán verőfényes nyári napon.
Az elődöntőkben a DAC 1912 SE csapat 1:0 arányban bizonyult jobbnak az Baracsi-Dunaújvárosi legényeknél, és a Ménfőcsanak is ilyen mértékben múlta felül a Lipót SE  gárdáját.
Ezt követően gálamérkőzés illeszkedett a programba, ahol kapusiskolánk növendékei csaptak össze a DAC Öregfiúk csapatával, a fiatal generáció találkozhatott a "nagy öregekkel".
A harmadik helyért lejátszott mérkőzésen a kissé elfáradt "baráti kör" sima vereséget szenvedett a Lipóttól, aki ezzel meg is szerezték a bronzot, és következhetett a döntő. Ahol a sokáig úgy tűnt, hogy büntetőkre kerülhet sor, hiszen a játékot némiképp a DAC irányította, viszont komoly gólszerzési lehetősége egyik csapatnak sem adódott, egészen a hajráig, ott azonban két formás kontratámadás végén eredményesek tudtak lenni a házigazdák, ezzel elhódítva a kupagyőzelmet.

Az eredményhirdetés következett, ahol a csapatokat és az egyéni díjazottakat Ádám nővére, és a DAC 1912 SE elnöke és Ádám nagybátyja Héger József adta át, majd egy vacsorára látták vendégül a résztvevőket, ami igen jólesett a fáradt sportolóknak a hosszú nap után.

A legjobb kapust díjazták a tornán, aki a ESK Ménfőcsanak gárdájának hálóőre lett.

Összességében a torna jó színvonalon, a felkészülést szolgálva, sérülésektől mentesen zajlott a megemlékezés jegyében!

Köszönjük a szervezők mellett a részvevőknek, és mindenkinek, aki csak kilátogatott!

Az alábbi link alatt olvashatják a kisalfoldfoci.hu internetes portálon a tornáról megjelenteket:
http://www.kisalfoldfoci.hu/tartalom/cikk/273919_heger_adam_emlektorna_dac_sikerrel

sortav
sortav